×

هشدار

JFolder: :فایلها: مسیر یک پوشه نیست. مسیر: [ROOT]/images/201604/2016042801
×

توجه

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/201604/2016042801

مراسم روحانی عشاء ربانی و تجمع اعتراضی در کلیسای سرکیس مقدس

روز یکشنبه 5 اردیبهشت ماه (24 آوریل) مراسم روحانی عشاء ربانی به رهبری اسقف اعظم سیبوه سرکیسیان خلیفه ارامنه تهران و با حضور هزاران نفر از ارامنه تهران در کلیسای سرکیس مقدس برگزار شد. 

در این مراسم آرتاشس تومانیان سفیر تام الاختیار و فوق العاده جمهوری ارمنستان در تهران و اعضای سفارت، دکتر کارن خانلریان نماینده ارامنه تهران و شمال در مجلس شورای اسلامی، نمایندگان نهادهای وابسته به شورای خلیفه گری ارامنه تهران، رهبران روحانی کلیساهای کاتولیک و پروتستان ارامنه و پدران روحانی حضور داشتند. جمعی کثیری از ارامنه در داخل کلیسا و محوطه بیرونی آن برای حضور در این مراسم تجمع کرده بودند.

خلیفه ارامنه تهران در ابتدای موعظه خود از حضور متعهدانه ارامنه تهران در مراسم برای دعا و ادای احترام نسبت به یاد و خاطره شهدای ارمنی قدردانی و تشکر کرد.

اسقف اعظم سیبوه سرکیسیان در تشریح مقام و منزلت یک و نیم میلیون شهید ارمنی خطاب به آن ها تاکید کرد."شما نامه سرگشاده کلیسای مسیحی خطاب به جهان بوده و بر ایمان ، امید و عشق و تعهد خود به خداوند گواهی می دهید. امروز حیات جاودانی شما الهام بخش آن هایی هستید که با خون خشکیده شما در رگ هایشان حیاتی و نفسی دوباره یافته و حامل این پیام برای جهانیان هستند که خون ریخته شده شما بی حاصل نبوده و امروز انعکاس آن در حیات ده میلیون ارمنی ساکن در چهار گوشه جهان نشانه بقای آن ها است."

اسقف اعظم سیبوه سرکیسیان تاکید کرد: "امروز در این مکان جمع شده ایم تا به عنوان وارثان یک و نیم میلیون ارمنی بر این نکته تاکید نمائیم که تا زمانی که به وصیت شهدای ما عمل نشده است این نامه همچنان سرگشاده خواهد ماند."

پس از اتمام مراسم عشاء ربانی خلیفه ارامنه تهران با مشایعت حاضرین از میان صف های تشکیل شده از پیش آهنگ های ارمنی به سمت بنای یادبود شهدای نسل کشی ارامنه در حیاط کلیسا حرکت کرده و پس از دعا برای روح شهدا به همراه جمعیت حاضر در تجمع اعتراضی در محوطه کلیسا حضور یافت.

در این تجمع اعتراضی آرتین خدابخشیان پیام جمعی از جوانان ارمنی را قرائت کرد. در این پیام بر استمرار مبارزه بر حق ملت ارمنی تاکید شده بود. وی سخنان خود را با این جمله به اتمام رساند: "مبارزه ما خاموش نخواهد شد."  

دکتر کارن خانلری نماینده ارامنه تهران و شمال دیگر سخنران مراسم بود.

نماینده ارامنه تهران و شمال در مجلس شورای اسلامی در سخنرانی خود که به زبان فارسی ایراد شد، به واقعیت های تاریخی نسل کشی ارامنه، اهداف امپراطوری عثمانی از نسل کشی ارامنه و از جمله تسلط بر ارمنستان، نقش مجامع بین المللی در محکومیت بین المللی نسل کشی ارامنه و درخواست ارامنه ایران از مقامات دولتی ایران اشاره کرد.

دکتر خانلری در سخنرانی خود تاکید کرد: "اغلب چنین عنوان می شود که نسل کشی ارامنه پس از گذشت 100 سال به موضوعی از تاریخ گذشته تبدیل شده است. چنین دیدگاه اشتباهی از سوی محافل خبری ترکیه و رژیم صهیونیستی ترویج داده شده و هدف از آن منحرف نمودن مسیر مبارزه حق طلبانه ملت ارمنی است. باید تاکید کنیم که حتی با گذشت 1000 هزار از نسل کشی و در صورت پذیرفته نشدن مسئولیت این نسل کشی از سوی دولت ترکیه، ملت ارمنی به مبارزه بر حق خود ادامه خواهد داد."

دکتر خانلری در بخش دیگری از سخنرانی خود افزود: "ایران یکی از معدود کشورهای منطقه و جهان است که در خاک مقدس آن هیچ خشونت و قتل عام برنامه ریزی شده ای علیه هیچ گروهی بوقوع نپیوسته است. سنت های بر جای مانده از ایران باستان و آموزه های دینی در ایران شرایط فرهنگی و اجتماعی را برای همزیستی مسالمت آمیز جوامع ملی و مذهبی و اقوام گوناگون در طی قرن های متمادی ایجاد کرده اند."

نماینده ارامنه در مجلس شورای اسلامی همچنین با تاکید بر این موضوع که مقامات دولتی جمهوری اسلامی ایران بارها نسل کشی ارامنه را محکوم کرده اند به این جمله ایراد شده از سوی امام خمینی بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد که "ایران کشوری نیست که در آن نسل کشی دیگری علیه ملت ارمنی برنامه ریزی شود و ایرانیان نیز چنین ملتی نیستند."

سپس اسقف اعظم سیبوه سرکیسیان خلیفه ارامنه برای ایراد سخنرانی در جایگاه حضور یافت. اسقف اعظم سیبوه سرکیسیان سخنرانی خود را با سرود "گتاشن" آغاز کرد که توسط حاضرین همراهی شد. پس از اجرای سرود خلیفه ارامنه تهران سخنان خود را اینچنین پی گرفت: "به گفته سیامانتو شاعر ارمنی با خواندن سرود به استقبال مرگ خواهیم رفت اما هیچگاه نباید ایده مقدس میهن یکپارچه را از ذهن خود پاک نمائیم."

وی افزود: "ما امروز در این مکان جمع شده ایم تا وفاداری خود را به میهن خود و به هویت ملی خود ابراز نموده و بر دوستی خود با ملت ها و دولت هایی تاکید نمائیم که در طی 100 سال اخیر در کنار ملت و دولت ارمنستان ایستاده اند. ما جمع شده ایم تا بر تعهد خود نسبت به شهدا و همچنین وصایا و حقوق برجای مانده از آن ها ابراز نمائیم. بگذار دنیا بداند که نمی توان ایده احقاق حقوق از دست رفته را از ذهن ملت صلح طلب ارمنی پاک نمود." وی همچنین تاکید کرد."ما هیچگاه هیچ مشکلی برای جهان ایجاد نکرده ایم. ما تنها این نکته را به جهان یادآوری می کنیم که ما بر روی خاکی زندگی می کردیم که از سوی خداوند به ما هدیه شده بود و کسی حق ندارد سرزمین های ما را اشغال کند."

خلیفه ارامنه تهران در بخش دیگری از سخنان خود گفت: "پیام شهدای ما این است که ما نباید فراموش کنیم که آن ها در راه ایمان و برای سرزمین خود به شهادت رسیده اند. کسانی که در راه سرزمین و ایمان خود به شهادت می رسند، مقدس هستند."

اسقف اعظم سیبوه سرکیسیان در پایان تاکید کرد: "پیام تجمع امسال ما مبارزه مستمر در راه عدالت، مبارزه در راه حقیقت و مبارزه در جهت احقاق حقوق از دست رفته کلیه ملت های مظلوم جهان است. این پیام توسط شهدای شجاع ما در آرتساخ (قره باغ) که در اوایل ماه آوریل با سلاح و جان خود مهاجمان علیه مرزهای آرتساخ را به عقب راندند، به ما منتقل شده است. ما برای پایمال نمودن حقوق دیگران و یا اشغال اراضی آن ها مبارزه نمی کنیم. مبارزه ما برای اعاده حقوق و اراضی متعلق به ارامنه است."

پس از سخنرانی اسقف اعظم سیبوه سرکیسیان جمعیت حاضر شعارهایی در محکومیت سیاست انکار ترکیه و همچنین سیاست های توطئه آمیز ترکیه و رژیم صهیونیستی در منطقه سر داد.

در پایان مراسم قطعنامه تجمع اعتراضی توسط هایریک آقانیان به نمایندگی از سوی کمیته برگزاری مراسم بزرگداشت یکصد و یکمین سالگرد نسل کشی ارامنه قرائت و توسط حاضرین مورد تائید قرار گرفت.

در یکی از بندهای این قطعنامه از نمایندگان مجلس شورای اسلامی درخواست شده بود تا با توجه به اصل مندرج در قانون اساسی که بر حمایت جمهوری اسلامی ایران از حقوق ملت های مظلوم تاکید دارد، واقعیت نسل کشی ارامنه را به رسمیت شناخته و محکوم نمایند.

در بندهای دیگر این قطعنامه از تلاش روشنفکران ایران و جهان در جهت روشنگری پیرامون واقعیت نسل کشی ارامنه تشکر و همچنین از مقامات دولتی ایران به خاطر صدور مجوزهای لازم برای برگزاری مراسم بزرگداشت نسل کشی ارامنه قدردانی به عمل آمده بود.

این تجمع اعتراضی که از ساعت 9 صبح آغاز شده بود در حوالی ظهر در حالیکه هزاران ارمنی با مشت های گره کرده خود سرود "سردارآباد" را سر داده بودند، پایان یافت. 

  {gallery}201604/2016042801{/gallery}