×

هشدار

JFolder: :فایلها: مسیر یک پوشه نیست. مسیر: [ROOT]/images/201605/2016050102
×

توجه

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/201605/2016050102

سخنرانی اسقف اعظم سیبوه سرکیسیان در موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) قم و دیدار با آیت الله مصباح یزدی

اسقف اعظم سیبوه سرکیسیان خلیفه ارامنه تهران به همراه واروژ آوانسیان نایب رئیس شورای خلیفه گری ارامنه تهران و کشیش گریگوریس نرسیسیان روز پنجشنبه 9 اردیبهشت ماه به دعوت دکتر خواص رئیس گروه ادیان موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) قم از این موسسه بازدید کرد.

اسقف اعظم سیبوه سرکیسیان در ابتدای ورود به موسسه به گرمی از سوی هیئت علمی گروه ادیان موسسه مورد استقبال قرار گرفت. خلیفه ارامنه تهران در بازدید خود پیرامون محورهای تاریخ ملت ارمنستان، کلیسای ارمنی و ارامنه و ایران و همچنین گفتگوی بین کلیسایی، گفتگوی بین ادیان و همچنین نقش کلیسای ارمنی برای دانشجویان دوره کارشناس ارشد و دکترای موسسه سخنرانی کرد.

اسقف اعظم سیبوه سرکیسیان در سخنرانی خود تاکید کرد."همه ما مخلوقات خداوند متعال بوده و خداوند یکتا را پرستش می کنیم." وی سپس ضمن مقایسه انسان ها با اعضای بدن انسان  تاکید کرد هر کدام از اعضای بدن وظایف خاص خود را دارند اما در کنار یکدیگر هویت انسان را شکل می دهند. خلیفه ارامنه تهران با ارائه تاریخچه ای از ارمنستان به برهه های مهم تاریخ این کشور اشاره کرد. ایشان همچنین با اشاره به وقایع قرن پنجم در ارمنستان و رنسانس فرهنگی به سخنان وارطان مقدس از سرداران لشگر ارامنه در نبرد "آوارایر" اشاره کرد و افزود."مسیحیت برای ما تنها ایمان نبوده و همانند رنگ پوست ما است." وی همچنین با تاکید بر هویت ملی کلیسای ارمنی و تعلق آن به ارامنه و همچنین رابطه آن با دیگر کلیساها افزود کلیسای ارمنی پیرو مکتب ارتدکس است که کلیساهای قبطی، هندوستان، اتیوپی، سوریه، انطاکیه و اریتره نیز پیرو همین مکتب می باشند.

خلیفه ارامنه تهران سپس توضیحاتی پیرامون آموزه تثلیث مقدس و همچنین شوراهای برگزار شده در نیکیه، افه سوس و قسطنطنیه که در آن ها پایه و اساس کلیسا پی ریزی شد، ارائه کرد.

اسقف اعظم سیبوه سرکیسیان همچنین افزود." کلیسای ارمنی بدلیل تبعیت از دین مسیحیت درطی نسل کشی ارامنه در دوران امپراطوری عثمانی یک و نیم میلیون قربانی داشته است." ایشان همچنین به پایه گزاری کلیسای ارمنی اشاره کرد و گفت کلیسای ارمنی توسط دو نفر از حواریون عیسی مسیح تاسیس و در محل شهادت آنها نیز کلیسا بنا شده است. در کلیسای تادئوس مقدس (قره کلیسا) که در ایران قرار دارد هر ساله و با مساعدت دولت ایران مراسم زیارت برگزار می شود، اما کلیسای بارتوقیمئوس مقدس که در خاک ترکیه قرار دارد به ویرانه تبدیل شده است.

اسقف اعظم سیبوه سرکیسیان همچنین آموزه های پدران روحانی کلیسا، کتاب مقدس و قوانین مصوب در شوراهای جهانی کلیسایی را از منابع مهم کلیسا عنوان کرد. وی همچنین افزود روابط بین ادیان همواره از سوی پدران روحانی کلیسا مورد تاکید قرار گرفته اند.

خلیفه ارامنه تهران افزود، نخستین جنبش روابط بین کلیسایی توسط نرسس شنورهالی مقدس آغاز شده و پایه و اساس این روابط مفاهیم و آموزه های مشترکی بوده اند که به زندگی مشترک اجتماعی یاری رسانده اند. روابط میان اسلام و ارامنه نیز از اواسط قرن هفتم شکل گرفته اند.

خلیفه ارامنه تهران با اشاره به روابط چند صد ساله ارامنه و ایرانیان افزود."ارامنه از سالیان بسیار دور در ایران ساکن بوده و کتیبه های موجود در بیستون کرمانشاه بر این حقیقت گواهی می دهند که حتی در قرون پیش از ولادت عیسی مسیح ارامنه در ایران سکونت داشته اند. آثار برجای مانده از دوران پادشاهی هخامنشیان نیز حکایت از روابط میان ایرانیان و ارامنه دارند. سرداران ارمنی در ارتش ایران در دوران ساسانیان حضور داشته اند. در حال حاضر بیش از 300 کلیسای تاریخی در مرزهای ایران قرار دارند. همچنین باید از خاچاطور کساراتستی نام برد که نخستین چاپخانه را در ایران تاسیس کرده است."

اسقف اعظم سیبوه سرکیسیان در بخش دیگری از سخنرانی خود از این که در برخی از کشورهای غربی قوانینی در مخالفت با قوانین الهی و همچنین اخلاقیات و حقایق الهی تصویب می شوند ابراز تاسف کرد.

ایشان همچنین تاکید کرد جنگ های کنونی ضمن نا امن کردن منطقه، حیات جمعی ملت های ساکن در منطقه را در معرض تهدید قرار داده اند. خلیفه ارامنه تهران دلیل وضعیت کنونی را دور شدن از خداوند و حقیقت دین دانست.

اسقف اعظم سیبوه سرکیسیان در پایان سخنان خود تاکید کرد."منطقه ما مهد ادیان توحیدی و ابراهیمی یعنی مسیحیت، اسلام و یهود بوده است. با مطالعه آموزه ها و دعاهای موجود در این ادیان شاهد مشترکات فراوانی خواهیم بود که می توانند راهنمای ما در جهت احترام متقابل و عشق نسبت به خداوند و یکدیگر باشند."

در پایان اسقف اعظم سیبوه سرکیسیان به سئوالات حاضران در خصوص مسیحیت پاسخ داد.

دیدار با آیت الله مصباح یزدی

اسقف اعظم سیبوه سرکیسیان پس از سخنرانی و در ادامه بازدید از موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) با آیت الله مصباح یزدی رئیس موسسه و مشاور مقام معظم رهبری دیدار کرد. در این دیدار روابط برادرانه میان جوامع ارمنی و مسلمان در ایران و سوریه و همچنین همزیستی مسالمت آمیز و روابط انسانی میان آن ها مورد تاکید قرار گرفت.

اسقف اعظم سیبوه سرکیسیان در این دیدار از فعالیت های آیت الله مصباح یزدی و موسسه تحت رهبری ایشان در جهت تربیت روشنفکرانی که می توانند از تلاشگران عرصه صلح و دوستی در منطقه باشند، تقدیر کرد. 

در این دیدار همچنین بر توسعه روابط میان خلیفه گری ارامنه تهران و موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) تاکید شد.

اسقف اعظم سیبوه سرکیسیان و هیئت همراه در ضیافت ناهاری که به افتخار ایشان تدارک دیده شده بود حضور یافتند. 

 {gallery}201605/2016050102{/gallery}