×

هشدار

JFolder: :فایلها: مسیر یک پوشه نیست. مسیر: [ROOT]/images/201605/2016052402
×

توجه

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/201605/2016052402

برگزاری مراسم اختتامیه هفته بزرگداشت میراث فرهنگی در موزه "آرداک مانوکیان"

هفته بزرگداشت میراث فرهنگی از 28 اردیبهشت ماه در ایران آغاز شد. در هر کدام از روزهای این هفته که با نام های مختلف مشخص شده بودند، مراسم متنوعی برگزار شدند.

دوشنبه 3 خرداد ماه و در آخرین روز از هفته بزرگداشت میراث فرهنگی که با نام "میراث فرهنگی و صلح" نام گذاری شده بود، مراسم ویژه ای با حضور مسئولان سازمان میراث فرهنگی کشور، نمایندگان اقلیت های کلیمی و آشوری و همچنین نمایندگان ارامنه در مجلس شورای اسلامی، خانم لاروش رئیس منطقه ای سازمان یونسکو، آقای ساهاک یقیازاریان رایزن فرهنگی سفارت جمهوری ارمنستان در ایران، روبین کاراپطیان رئیس شورای خلیفه گری ارامنه تهران، روحانیان ارمنی، خبرنگاران و جمعی از شهروندان در موزه "آرداک مانوکیان" در محوطه کلیسای مریم مقدس تهران برگزار شد.

در این مراسم فیلمی از عملیات مرمت کلیساهای واقع در ایران به نمایش در آمد و جمعی از حاظران به سخنرانی پرداختند.

آقای عزیزی مدیر کل امور پایگاهها، طی سخنانی در این مراسم بر لزوم شناساندن حوزه های مختلف میراث فرهنگی ایران به جامعه بین الملل تأکید کرد و آن را گامی مهم در جهت تحقق شعار سازمان یونسکو در رابطه با ایجاد درک صحیح از صلح نزد جامعه از طریق میراث فرهنگی، برشمرد.

خانم شرلی آودیان مدیر پایگاه میراث جهانی کلیساهای تاریخی ایران نیز در این مراسم توضیحاتی در خصوص فعالیت های این مرکز ارائه و تأکید کرد هدف این مرکز حفظ و مرمت کلیساهای موجود در ایران بوده و با تلاش سازمان میراث فرهنگی و شورای خلیفه گری ارامنه تهران پایه گذاری شده است. 

سید محمد بهشتی رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی سخنران بعدی مراسم بود. وی در سخنرانی خود بر این نکته تأکید کرد که با شناخت میراث فرهنگی می توان به درک متقابل رسید و این موضوع به نوبه خود نقش مؤثری در کاهش مناقشات و جنگ ها می تواند داشته باشد. وی همچنین افزود، نداشتن درک صحیح مانند حرکت در تاریکی خواهد بود که می تواند منتهی به برخورد شود.

روبرت بیگلریان نماینده ارامنه اصفهان و جنوب ایران در مجلس شورای اسلامی نیز در سخنانی با اشاره به جنگ های کنونی در منطقه و نابودی آثار تاریخی توسط غارتگران از جمله تخریب مجسمه های بودا و هزاران سنگ صلیب (چلیپا) ارمنی توسط آذری های ساکن در آن سوی رود ارس، افزود: "درنگاه نخست شاید نتوان به این یقین رسید که میراث فرهنگی می تواند در جهت برقراری صلح مهم تلقی شوند، اما با حفظ و نگهداری از آثار فرهنگی، مانند آن چه که در ایران شاهد آن هستیم، می توان اذعان کرد که میراث فرهنگی زمینه جلوگیری از جنگ ها را فراهم می آورند." وی همچنین نقش گفتگوی تمدن ها در جلوگیری از وقوع جنگ ها را مورد تأکید قرار داد.

سپس از خانم لاروش برای سخنرانی دعوت به عمل آمد. وی در ابتدای سخنرانی خود به آثار فرهنگی ارمنی موجود در ایران و از جمله کلیسای وانک اصفهان اشاره و ضمن تقدیر از تلاش های ایران در راستای ثبت جهانی کلیساهای موجود در ایران این اقدام را گامی در تضاد با افراط گرایی موجود در منطقه برشمرد. 

محمد حسین طالبیان معاون سازمان میراث فرهنگی نیز به عنوان آخرین سخنران این مراسم ضمن تأکید بر همزیستی مسالمت آمیز پیروان ادیان و همچنین اقوام مختلف در ایران افزود، ثبت جهانی میراث فرهنگی فرصت شناخت ارزش های فرهنگی، احترام نسبت به آن ها و همچنین رسیدن به صلح را ایجاد می نماید.

در بخش هنری این مراسم مردیت موسیسیان به اجرای موسیقی با هارپ پرداخت و خانم شاکه هاراطونیان و آقای هانری هاراطونیان با همراهی پیانو خانم لوئیزا آوانسیان چند سرود را اجرا کردند.

در پایان این مراسم از مسئولان و نهادهایی که در جهت حفاظت از میراث فرهنگی تلاش کرده اند و از جمله خانم شرلی آودیان و آقای روبین کارپطیان به عنوان رئیس شورای خلیفه گری ارامنه تهران تقدیر به عمل آمد.    

 {gallery}201605/2016052402{/gallery}