Search

انتخاب زبان



حضور خلیفه ارامنه تهران در ششمین نشست بین المللی اسلام و مسیحیت

ششمین دور گفت‌وگوی دینی ایران و كلیسای ارتدكس یونان با موضوع "عقلانیت دینی؛ راهكار مقابله با خشونت و افراط‌گرایی"   روزهای 2 و 3 اسفندماه در محل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شد.

در این دور از گفت‌وگوها، اساتید و علمای دانشگاه‌ها و حوزه از جمله ابوذر ابراهیمی‌تركمان، رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، حجت‌الاسلام یونسی، مشاور رییس جمهور در امور اقلیت‌های دینی و مذهبی، حجت‌الاسلام ابوالحسن نواب، رییس دانشگاه ادیان و مذاهب، آیت‌الله بهشتی، عضو نماینده خبرگان رهبری، یونس نوربخش، استاد دانشگاه تهران، محمدباقر طالبی‌دارابی، استاد دانشگاه ادیان و مذاهب، عارف‌زاده، استاد دانشگاه ادیان و مذاهب، طوبی كرمانی، استاد دانشكده الهیات دانشگاه تهران و ... حضور یافتند.

همچنین، هیأت یونانی چون متروپل آنتی موس کوکوریدوس، نماینده اسقف اعظم و عضو شورای مرکزی اسقفان یونان و رییس هیأت اندیشمندان یونانی، متروپل پاناگیوتیس گئورگپولوس، نماینده اسقف‌اعظم و رییس کلیساهای منطقه شمال، اپوستولوس نیکولایدین، رییس دانشکده الهیات دانشگاه آتن، کنستانتینو، رییس دانشکده الهیات دانشگاه ارسطو، میخائیل ماریوراس، عضو هیأت ‌علمی دانشگاه آتن و اسلام‌شناس و نویسنده، خانم كریاری، رییس دانشگاه پانتؤن آتن و نیکی پاپایورگی یو، عضو هیأت علمی دانشکده الهیات دانشگاه ارسطو به ارایه مقالات خود پرداختند.

از اسقف اعظم سیبوه سرکیسیان خلیفه ارامنه تهران نیز جهت حضور و سخنرانی در این نشست دعوت به عمل آمده بود.

دکتر ابراهیمی ترکمان رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در سخنرانی خود در مراسم افتتاحیه این گفتگو ضمن ابراز خرسندی از آغاز مجدد گفتگو با کلیسای ارتدکس یونان در خصوص توسعه روابط و همکاری های فیمابین ابراز امیدواری کرد.

اسقف اعظم سیبوه سرکیسیان به عنوان دومین سخنران دیدگاه های خود را در خصوص "روش هایی که می توان به کمک آن به مقابله با خشونت و اقدامات خصمانه پرداخت" ارائه کرد.

اسقف اعظم سیبوه سركیسیان، خلیفه ارامنه تهران در سخنرانی خود ضمن استقبال از برگزاری ششمین دور گفت‌وگوی دینی ایران و كلیسای ارتدكس یونان به  شركت خود در نخستین دور این گفت‌وگوها در سال 1992 میلادی و ایراد سخنرانی با موضوع "دیدگاه های اجتماعی امام علی" اشاره کرد که متن این سخنرانی در نشریه مرکز گفتگوی ادیان نیز به چاپ رسید.

خلیفه ارامنه تهران همچنین گفت: رهبران دینی وظیفه دارند تا مقابل خشونت و رشد آن ایستادگی كنند و همزیستی مسالمت‌آمیز و شكیبایی را به وجود بیاورند و مقابل تنفر بایستند.

وی افزود: شاهد وقوع جنگ‌های بدی هستیم و هر روزه، حملات تروریستی در حال انجام است. بر این اساس است كه معتقدم رهبران دینی باید از مسئولیت خود شناخت بیشتری پیدا كنند و صلح و عدالت را در جامعه تسری ببخشند و فرهنگ گفت‌وگو و احترام متقابل را در جامعه نهادینه كنند.

خلیفه ارامنه تهران ادامه داد: مذهب بر اساس همكاری بین‌المللی و همكاری بین اشخاص بنا گذاشته شده تا احترام متقابل را در همه ایجاد كند. همچنین از رهبران مذهبی خواسته شده تا تروریسم و خشونت را رفع كنند و علیه این مسایل، بجنگند.

اسقف اعظم سیبوه سركیسیان در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینكه هدف خدا از خلقت هستی، شناخت خداوند و ستایش او توسط مخلوقات است، گفت: برقراری گفت‌وگو بسیار لازم است تا انسان‌ها عشق خود را به هم نشان دهند و در حقیقت گفت‌وگو راهی برای همزیستی و فهم متقابل است. اشخاص مختلف از مذاهب و نژادهای گوناگون باید با هم گفت‌وگو و مباحثه كنند تا به یك فهم مشترك و متقابل برسند.

وی ادامه داد: برای اینكه صلح بین مذاهب ترویج كنند تا صلح در تمام دنیا جاری شود، چند پیشنهاد دارم؛ در گفت‌وگوهای دینی به تنوع فرهنگی و نژادی اهمیت قایل شویم، روحمان در قبال اندیشه‌های مذاهب دیگر گشوده باشد، رهبران دینی باید وظایف خود را با شجاعت انجام دهند، رسانه‌ها رسالت خود را انجام دهند، حقانیت مذاهب دیگر را بفهمیم و نسبت به هم عشق متقابل و همكاری متقابل داشته باشیم.

 

 

تماس با ما

خیابان استاد نجات الهی، شماره 295
تهران 1598873311

No.295, Ostad Nejatollahi Ave.,
Tehran - IRAN

Tel: (+98-21) 88901634, 88901635,
88901636, 88897980, 88897981

Fax: (+98-21) 88892617

info@tehranprelacy.com


روابط عمومی شورای خلیفه گری:
pr@tehranprelacy.com